The Predictive Index®

Pravi čovjek na pravom mjestu.

Jedan od najboljih svjetskih alata za procjenu suradnika

Svi svjedočimo situaciji da poznajemo barem jednog nezadovoljnog, neproduktivnog, kriv mu je svatko i sve mu je krivo, teško mu je sa svima a ponajviše sa samim sobom radnika (često ga zovemo i neradnikom). Problem nastaje kada nam je takav čovjek dio tima. Svi znamo za onu staru, trula jabuka pokvari cijelu gajbu jabuka. Ali kako brzo otkriti njegove potencijale? Na koje rado mjesto ga preusmjeriti da mu se probudi strast?

Svjesni ste da ste bezbrižniji s ljudima na pravom mjestu, koji rade posao nadahnuto. Imat ćete više energije za nove pothvate, moći ćete se posvetiti ostvarivanju vlastitih ambicija, a rezultat i dobit progresivno će rasti. Samo što ne znate kako to postići. A i nemate vremena za bacanje. Želite rezultat odmah.

Probajte The Predictive Index. Brzu procjenu gdje za 7 minuta odgovorite na dva pitanja, na hrvatskom jeziku. Pristup je omogućen online, s bilo kojeg uređaja. Dobiju se individualni rezultati temeljem četiri osnovne karakteristike ljudskog ponašanja. To su dominacija, ekstrovertnost, strpljivost i formalnost. Kombinacijom ove četiri karakteristike i njihovog inteziteta otključate motivatore i imate alat s kojim možete staviti pravog čovjeka na pravo mjesto.

The Predictive Index® nalazi se na 3. mjestu najboljih svjetskih alata za regrutaciju, selekciju, razvoj zaposlenika. Preko 100 tvrtki koje se nalaze na Fortune-ovoj listi 500 najuspješnijih kompanija koristi The Predictive Index. Službena web stranica tvrtke je www.predictiveindex.com.

The Predictive Index® procjena je znanstveno valjana i testirana na velikoj populaciji tako da se može primijeniti za bilo koju vrstu posla, industriju i na bilo kojoj lokaciji u svijetu.

The Predictive Index® procjena

Procjenom se dobiju tri dijela:

 • Prvi dio – SELF – odgovara na pitanje: Tko sam ja? Kakvo je prirodno ponašanje osobe. Koji su njegovi jedinstveni motivatori.
 • Drugi dio – SELF CONCEPT otkriva nam kako se osoba osjeća u okružju u kojem se trenutno nalazi. Podržava li okružje individualnu produktivnost i djeluje li motivirajuće ili ograničavajuće? Što je potrebno poduzeti kako bi se povećala/održala razina angažiranosti pojedinca? Pokazuje nam način na koji osoba prilagođava svoje ponašanje u odnosu to što misli da su zahtjevi postojećeg radnog okružja.
 • Treći dio – SYNTENSES pokazuje nam kako se osoba ponaša na postojećem poslu.

Uz korištenje The Predictive Index®–a postiže se povećanje zapošljivosti radne snage, potiče se konkurentnost na tržištu rada te se maksimizira učinkovitost ljudskih potencijala.

Što nam još donosi The Predictive Index®?

Osim navednog PI® nam donosi i slijedeće:

 • Način donošenja odluka
 • Mentalnu energiju
 • Komunikacijski stil
 • Stil rukovođenja
 • Prodajni stil
 • Nivo uključenosti u odnosu na produktivnost u trenutnom okružju
 • Kakvo radno okružje će najviše potaknuti produktivnost osobe
 • Preporučujući stil rukovođenja za osobu

Kombinacijom navedenih faktora određuju se motivatori, edukacije koje su potrebne, način donošenja odluka (više temeljem činjenica ili temeljem emocija), koliki je kapacitet učenja odnosno prihvaćanja novih spoznaja što direktno utječe na snalaženje u novom okružju.

Ovom procjenom popunjavaju se radna mjesta sa zaposlenicima kojima točno odgovara pozicija, grade se dominantno jaki timovi i podižu tvrtke na viši nivo poslovanja. S tako dobivenim rezultatima čovjek se zapošljava na radno mjesto koje odgovara njegovim sposobnostima i željama te se određuju edukacije koje su točno prilagođene pojedincu. Poznat je stil rukovođenja zaposlenika i njegovi motivatori što olakšava poslodavcu rad sa zaposlenikom. Poslodavac smanjuje vrijeme uvođenja zaposlenika u posao, tzv. onboarding te mu se smanjuje izmjena tzv. turnover zaposlenika. Samim tim generira uštedu, te povećava profitabilnost.

Uzorci ponašanja su jedinstveni. Urođeni motivatori, potrebe, ponašanja su supermoćiju. Pomažu napredovanju u karijeri i pripomažu uspjehu organizacije koja zapošljava. Ukoliko znate da postoje neki dijelovi posla koji će Vas izluditi, ili spriječiti u obavljanju zadataka, biste li i dalje željeli taj posao?
Uvid u osobne karakteristike kandidata za posao može nam pomoći razumjeti kako će se prilagoditi poslu. Osnažiti će Vas da prioritet pružite kandidatima koji najbolje odgovaraju zahtjevima posla. Kada se koristi ispravno, procjena ponašanja kandidata dovodi nas do kvalitetnijih zapošljavanja i višeg učinka, zadovoljstva poslom i dugoročnog zadržavanja.

Osim procjena ponašanja zaposlenika i njihovih kognitivnih sposobnosti, dostupna je i procjena radnog mjesta.

Procjena radnog mjesta

Jednako kako možemo otkriti potencijal zaposlenika, možemo kreirati i radno mjesto.

The Performance Requirment Option® (PRO®) je analitički alat kojim se procjenjuje objektivne informacije o potrebama za određenim ponašanjima na radom mjestu za bilo koji posao ili poziciju. Uz ovakve informacije lakše je odabrati odgovarajućeg kandidata.

Uz poznavanje ponašanja zaposlenika i zahtjeve radnog mjesta koji se dobiju uz pomoć PRO® analize dobije se najbolja moguća podudarnost kandidata i radnog mjesta. Uz ciljane treninge, vođenje i motivaciju koja je prilagođena upravo toj osobi maksimizira se učinkovitost zaposlenika, efikasnost na radnom mjestu i radni elan, a samim time se i povećava profit.

Uglavnom sve procjene ljudskog ponašanja svrstavaju ljude pod određene profile (ekstrovert, tehničar, etc), međutim ljudsko biće je kompleksno i nijedan čovjek nije isti. Prednost The Predictive Index®-a je individualan pristup pojedincu, a samim time i brži rezultati u napredovanju, usvajanju novih znanja. Poslodavci na ovakav način mogu ostvariti značajnu uštedu u edukaciji. Umjesto da cijeli odjel pošalju na određeni trening npr. prodajnih vještina, poslati će samo one ljude kojima je takva edukacija potrebna.

Reference i iskustva korisnika

Rezultat i Sonjino tumačenje ne samo da je korisno, jasno, precizno i u srž kao da je cijeli život bila uz nas i snimala nas kamerom, nego daje odgovore i na pitanja koja mi ne bi palo napamet postaviti.

Sve nekako postane jasno, zašto se tako osjećamo, zašto smo griješili prije, zašto smo tu gdje jesmo i zašto želimo to što želimo…
Jedna od onih stvari u životu kad probaš da pomisliš gdje je to bilo dosada… i must have.
I sama koristim u izboru djelatnika i preporučujem svim klijentima.

Kristina Ercegović, poduzetnica, spisateljica

PI Index je vrlo učinkovita metoda kako bi svatko sebe bolje upoznao kakav je u poslu. U početku kada sam dobila link i dva pitanja, prva pomisao mi je bila, ma tko može bilo što izvući iz odgovora na samo ta pitanja. Uslijedio je Sonjin poziv a prije toga je poslala objašnjenje mailom, da je vrlo precizno, gotovo kirurški, naglasila koje su kvalitete koje trebam više gajiti u poslu, a čega se trebam paziti, kako ne bi naštetila poslovanju.

Test su napravile i moje kolegice, a najzanimljivija mi je bila analiza nas između sebe, gdje nas usporedila međusobno i točno izvukla koje su prednosti naše suradnje, ali i koje su zamke. Oko čega moramo paziti u međusobnom odnosu, i kako oplemenjujemo našim vrlinama.

Odnosi su kompleksna stvar, nismo svi isti, i u tome je ljepota, pod uvjetom da se priznaju, osvijeste i poštuju različitosti, PI je definitivno precizna, dodala bih i poželjna metoda u poslovanju.

Elizabeta Planinić, idejna začetnica projekata Čuvar sjećanja i Putujbolje

We reduced the time to hire by 30% with Predictive Index® saving thousands.

David Frederickson , GM and VP ESSN, HP Canada, June 2011

Development can help great people be even better — but if I had a dollar to spend, I’d spend 70 cents getting the right person in the door.

Paul Russell, Director, Leadership & Development, Google

Since we started using the Predictive Index®, we saw a revenue increase of 16% per year from $500 million to $750 million. The Predictive Index really did help.

Randy Lenaghan, VP Enterprise Sales, Microsoft

The PI® has given us dramatically more insight than we had before. It is a vital tool that helps our employees to achieve success in their careers here at Bell Mobility.

Michael Weening, VP Business Wireless and Consumer Direct Sales, 2011

KONTAKTIRAJTE NAS

Kontakt