Sonja Čuljak

Ja sam Sonja, 18 godina plovim korporativnim svijetom i uživam u radu s ljudima. Želeći što bolje razumjeti što pokreće ljude i koji su njihovi motivi izučavala sam najbolju svjetsku praksu i top HR leadere. Tražila sam alat koji će nam pomoći da prepoznamo potrebe ljudi, podignemo poslovanje na višu razinu, napravimo zaokret i krenemo s projektom da je svaki čovjek izvrstan u nečemu, da nismo svi za sve.

Isprobala sam razne alate za procjenu i svakom od njih je nedostajalo “ono nešto”. Jednostavno nisam bila na Ti s činjenicom da me svrstaju u jedan od 10 ili 15 profila. Što bi to značilo? Da mojih 1000 zaposlenika mogu svrstati u 10 kuverata. Ma nema šanse!

Zahvaljujući mojoj dragoj i pametnoj kolegici u ruke mi je došla knjiga The Heart of Hospitality, Great Hotel and Restaurant Leaders Share Their Secrets by Micah Solomon i u njoj sam otkrila The Predictive Index, alat koji preporučuju vodeće svjetske kuće. Oduševio me svojom jednostavnošću primjene i to na hrvatskom jeziku. Dobiveni rezultati ostavili su me bez daha. Nakon otprilike 6 minutnog odgovaranja na jednostavna pitanja tipa volite li više raditi s kompjuterom ili interakciju s ljudima dobila sam kompleksne rezultate i analizu svojih potreba i motivatora, stil rukovođenja, stil prodaje i utjecaj na ostale zaposlenike.

Tek tada sve sam razumjela. Trebale su godine rada i istraživanja da bi se postigla tolika jednostavnost primjene. The Predictive Index se koristi u svijetu od 1955. godine i u pozadini mu se nalazi cijela hrpa znanstvenih istraživanja (download the science behind PI).

Osim podataka o tome tko sam i što me pokreće dobila sam uvid i u onaj drugi dio. Što ja mislim kako se trebam ponašati na radnom mjestu i koji su zahtjevi radnog mjesta.
Skoro savršeno poklapanje pokazalo mi je ono što sam i sama znala. Poprilično sam sretna u svom radnom okružju.
A opet, odlučila sam se na zaokret u karijeri i plivanje u poduzetničkim vodama. Zašto???? Pitali su me mnogi.
Jednostavno, nakon dvije godine proučavanja i rada s The Predictive Indexom, kontaktiranja s USA koji su me spojili s predivnom Larom www.galaganadvisory.com, uvidjela sam da se moja misija promijenila.
URBI ET ORBI

Gradu i selu, velikim i malim, onima na početku i zvijezdama koje sve obasjavaju na poduzetničkom nebu želim pružiti ruku da unaprijede svoje poslovanje, smanje turnover (turnover kalkulator), smanje vrijeme onboardinga, povećaju ROI, imaju maksimalno zadovoljne zaposlenike, managere koji su coachevi svojim ljudima.
Alat je jednostavno predobar da ga ne bih objavila svima.

Svoju veličinu pokazuje i u tome što je princip rada PI prijenos znanja. Ne brinite, nećemo Vam doći “popovati” i ostaviti Vas s hrpom papira koji bi Vam kao trebali pomoći i usmjeriti poslovanje.
Ono što ćemo napraviti je da ćemo naučiti kako koristiti PI u svakodnevnom radu. Učinkovitost sastanka će Vam se povećati jer će vas 5 minutna priprema prije sastanka usmjeriti na točku preokreta sastanka.

Izaberite svoju točku preokreta poslovanja sada.
Isprobajte PI besplatno.
Nakon toga pripremite se za otkriće.

S ljubavlju, Sonja